jueves, 7 de julio de 2011

Resum de Premsa:

Noticia de www.delcamp.cat 


El Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya ha fet la seva primera aparició pública aquest dijous a Vilafranca del Penedès per posar en comú les opinions dels seus integrants i començar a treballar de cara el Congrés del PSC que s'ha de celebrar el mes d'octubre. Es tracta d'una agrupació d'alcaldes, regidors i dirigents locals sobretot de l'Alt Penedès, però també del Garraf, l'Anoia i el Baix Penedès, que defensen més autogovern per a Catalunya, més socialdemocràcia i la sobirania del PSC. L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assistit a la primera assemblea del col·lectiu i els ha animat a buscar complicitats més enllà del Penedès i a presentar un document propi al Congrés del PSC.

Un dels impulsors del moviment, Ramon Creixell, alcalde de Sant Quintí de Mediona, ha explicat que el col·lectiu neix arran d'una reflexió dels resultats electorals de les passades eleccions al Parlament, ja que "veiem que el PSC cada cop s'allunyava més de la ciutadania". Creixell ha constat que la distància dels socialistes amb el poble "és molt gran" i que s'ha produït un "afebliment ideològic dins del partit".
Per aquests motius, el Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya defensa que el partit s'ha de reorientar "cap als seus orígens ideològics". Creixell ha explicat que hi ha pilars de l'ideal del PSC que tenen "absoluta vigència" com el refermament de les polítiques socialdemòcrates o la qüestió nacional. En aquest sentit, el col·lectiu diu que si hi ha d'haver nacions, Catalunya n'és una.
A més, un altre dels pilars del col·lectiu és la defensa de la sobirania del PSC. Creixell ha destacat que la col·laboració del PSC amb el PSOE "s'ha de produir sobre la base de la sobirania" i defensen el grup propi del PSC al Congrés i al Senat. Amb tot, el col·lectiu ha volgut deixar clar que tots els seus integrants són militants o simpatitzants del PSC i que "estimen" el partit i se senten "orgullosos" de formar-ne part.
L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha estat present a la primera assemblea del col·lectiu per donar suport explícit a l'agrupació. Margall ha intervingut al final de l'acte i ha aconsellat als integrants del col·lectiu que facin un pas més enllà per "conquerir" altres territoris, ja que "teniu moltes ànimes bessones"que voldrien adherir-se a una iniciativa com aquesta, ha constatat.
Margall els ha recomanat que presentin un document propi al Congrés del PSC i no pas esmenes a la ponència marc. L'exconseller els ha advertit que "no caiguin en la trampa de les esmenes" perquè "no hi ha cap text programàtic". Per aquest motiu, Maragall els ha dit que construeixin un nou document "propi, clar, net i definit" i que busquin afiliacions.
Ernest Maragall ha expressat que hi ha moltes qüestions per decidir com ara la qualitat democràtica i que "ens hem de tornar a fer preguntes i trobar respostes perquè es constitueixi un debat creïble i engrescador que ara no tenim". Tanmateix, Maragall ha advertit que el Congrés es pot convertir en un "concurs d'esquerranisme".
A la primera assemblea del Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya s'ha acordat elegir un secretariat de l'agrupació i designar grups de treball de cara a l'elaboració d'un document per al Congrés del PSC. Els integrants han decidit reunir-se la setmana vinent per anar concretant més propostes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario