miércoles, 6 de julio de 2011

Històrics del PSC del Penedès i el Garraf donen suport al Col·lectiu Socialista Penedès - Catalunya

Els impulsors del Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya i una relació d’alcaldes i regidors històrics del Penedès i el Garraf mantenen una trobada presidida pel diàleg entorn de la renovació del projecte socialista penedesenc i el recolzament a les candidatures municipals socialistes

En el decurs d’un sopar al Restaurant Celler d’en Lluís de Torrelavit els impulsors del Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya encapçalats per Servand Casas (Mediona), Ramon Creixell (St. Quintí de Mediona), Joan Esteve (Vilobí), Marcel Gabarró (Torrelavit), Josep Maria Masachs (Vilafranca del Penedès), Vicenç Olivé (St. Pere de Riudebitlles) i Lluís Ràfols (Subirats) han mantingut una trobada amb referents històrics del PSC del Penedès i Garraf entre els quals cal destacar: Assumpta Baig (Vilanova i la Geltrú), Camil Fortuny (St. Quintí de Mediona), Marcel Gabarró Pallarès (St. Sadurní d’Anoia), Joan Marcè (Avinyonet del Penedès), Sixte Moral (Vilanova i la Geltrú) Joan Parera (Olesa Bonesvalls), Carles Querol (St. Sadurní d’Anoia), Joan Rovira (Vilobí), Jordi Serra (Sitges) i Pep Solé (Vilafranca del Penedès).
La trobada amb els històrics* ha servit per a debatre entorn del Manifest i, a la vegada, ha servit a molts dels assistents per a retrobar-se després de molt de temps i per a constatar que, malgrat la majoria es mantenen en un segon pla a les agrupacions dels seus pobles, la seva passió i compromís pel projecte socialista penedesenc i català es manté intacte.
El diàleg viu, positiu i constructiu a permès als presents fer un repàs a la història democràtica penedesenca i verificar que la construcció del subjecte polític Penedès cal associar-lo principalment a aquells homes i dones socialistes que se significaren en la lluita antifranquista, en la construcció dels ajuntaments democràtics i en la formulació del projecte Gran Penedès.
Els assistents acordaren una declaració conjunta presidida pels punts següents:
.-  Suport a les candidatures municipals del PSC – PM del Penedès i el Garraf.
.- Reivindicació del diàleg i el debat intern i públic com a motor de la proposta política dels socialistes. El debat d’idees sempre toca i és benvingut si és constructiu.
.- Reivindicació del llegat històric socialista penedesenc i decepció pel desconcert i la manca d’iniciativa política d’aquests darrers anys en relació als grans temes comarcals.
.- Constatació que el PSC ha de tornar a ser, des dels municipis, la força motriu de la creació del subjecte Penedès, com ho va ser els anys 80, i no deixar en mans de l’oportunisme polític de CiU o del lluïment personalista d’alguns la reivindicació i construcció del Gran Penedès.
.- Suport i adhesió al Manifest del Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya perquè promou el debat, la democràcia interna, la renovació d’idees i persones, perquè formula un projecte penedesista i expressa una voluntat inequívoca de sumar.
.- Acorden regularitzar les trobades i fer aportacions al debat públic i intern del PSC del Penedès i el Garraf.
El sopar resta inserit en el procés que el Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya dur a terme per donar a conèixer el Manifest i la corrent d’opinió constituïda al si de la Federació X. Paral·lelament a la difusió pública del Manifest i a la recollida d’adhesions, els seus impulsors mantenen trobades amb agrupacions i militants socialistes del Penedès i del Garraf i amb entitats i associacions de signe divers.
*dirigents socialistes que han desenvolupat i desenvolupen diferents responsabilitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario