lunes, 25 de julio de 2011

Més congrés

Per sixtemoral


Seguim el debat sobre el Congrés.

Ahir amb tres representants del corrents que han anat sorgint . Martín Miralles de +PSC, Xavier Vidal de congrésdesdebaix i Ramon Creixell del Col•lectiu Socialista Penedès Catalunya PSC.Cat.
Tres notables intervencions amb contingut ideològic i amb contingut organitzatiu.
També múltiples coincidències: reforma a fons dels estatus per donar una major flexibilitat amb al combinació de territori i acció sectorial, necessitat de parlar d’idees i també de persones, necessitat d’un relleu a la cúpula dirigent, grup propi a Madrid i a qualsevol institució, recuperació d’una programa socialdemocràcia, noves polítiques socials i defensa de l’estat del benestar.
Cal deixar constància d’una voluntat crítica però també d’una inqüestionable lleialtat a l’organització. Cap voluntat d‘exclusió i sí, en canvi, la manifestació de la voluntat de dissoldre’s com a grups per aconseguir la unitat i sumar esforços per millorar el partit i tornar-lo a fer un instrument vàlid per la societat.


Val la pena anotar una certa crítica, que comparteixo, al fet de que es parli de possibles aspirants i de moment només hi hagi hagut una persona, el Joan Ignasi Elena, que hagi manifestat amb claredat la seva voluntat d’aspirar a primer secretari. Aquesta mena de tactisme només fa que esperonar les especulacions més banals i el que cal ara és que els que volen optar ho diguin clar i es pugui contrastar amb tota la nitidesa les propostes i les persones perquè el conjunt de la militància pugui triar amb coneixement de causa.
En fi , el debat va estar a l’alçada del que crec es necessita en el procés i camí cap el congrés. Parlar amb claredat, exposar les idees i propostes i començar a posar damunt al taula les persones que volen encapçalar el projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario