miércoles, 13 de julio de 2011

El corrent crític penedesenc del PSC fa l’assemblea fundacional i s’estructura per presentar-se al Congrés


Noticia publicada a "La Fura" dia 12 / 07 / 2011
El corrent d’opinió del PSC sorgit del Penedès va fer el 30 de juny la seva assemblea fundacional al Vinseum de Vilafranca i s’ha estructurat en vistes a presentar-se al Congrés que el partit farà a la tardor. Hi ha alcaldes, regidors, exalcaldes, exregidors... que reclamen al PSC més Socialisme, més Catalunya i menys Partit. Es diuen PSCat. Els va apadrinar l’exconseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall.
L’assemblea fundacional del que inicialment es deia Col·lectiu Socialista Penedès Catalunya va esdevenir un debat franc entre militants que no estan gens d’acord amb la deriva del PSC dels últims anys. Es declaren socialistes, no volen renunciar a la seva ideologia ni al partit, però no se’n senten representats. I volen capgirar la situació des de dins.
Ramon Creixell (alcalde de Sant Quintí) va obrir el torn de paraula d’un grup que fins ara es comunicava via mail i que ha fet la seva primera trobada presencial, amb una quarantena de persona; Creixell va constatar que “injustament el PSC s’ha allunyat de la ciutadania” (les dues darreres patacades electorals ho confirmen); que “en aquests moments el PSC és un llast”, però no hi volen renunciar, sinó transformar-lo. La seva proposta és de “reconstruir amb Espanya” per la via “federal”, en “col·laboració amb el PSOE” però des de la “sobirania”, i amb l’esperança que es reconegui que “Catalunya és una nació”.
Servand Casas (alcalde de Mediona) creu que els qui pensen com ells “som majoria, sovint una majoria silenciosa”, no representada per la direcció del partti. Vicens Olivé (regidor no militant de Sant Pere de Riudebitlles) va advertir que “ens podem convertir en un PP als pobles, un partit marginal, quan fa deu anys érem tan catalanistes com CDC”. Pep Colomé (exregidor a Vilafranca) es va presentar com a “encara militant” que s’adona que “per ser federalista, cal que els altres ho vulguin ser”, i aposta “fer polítiques d’esquerres” i per més “ètica” dins el partit, defensant el mateix a Catalunya i a Madrid. Sixte Moral (exacalde de Vilanova) va dir que a Espanya de federalistes n’hi ha “pocs” i va proposar fixar una data límit abans “d’anar per lliure com un Estat”.
Marcel Gabarró (regidor a Torrelavit) va explicar que el corrent s’havia posat en marxa després de les eleccions al Parlament, primer des de l’Alt Penedès, després cap al Garraf, i ara té pendent estendre’s cap al Baix Penedès i l’Anoia. El secretariat del corrent el formen Creixell, Casas, Gabarró i Josep M. Masachs (de Vilafranca) i tenen intenció de presentar-se al Congrés del PSC per dues vies: amb esmenes al document oficial i presentant un document alternatiu. També estan en contacte amb altres corrents crítics sorgits del partit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario