miércoles, 6 de julio de 2011

Alcaldes, regidors i dirigents del PSC de l’Alt Penedès creen un col•lectiu de signe catalanista i penedesista.

Els impulsors del Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya són els alcaldes de Mediona, St. Quintí de Mediona, St. Pere de Riudebitlles, Vilobí, i l’alcaldessa de St. Cugat Sesgarrigues, juntament amb regidors de Vilafranca, St. Sadurní, Torrelavit, Subirats, la Granada, les Cabanyes i Font-rubí, a més d’altres dirigents, militants i simpatitzants.

Organitzats com a corrent d’opinió a dins del PSC –que està immers  en un procés de revisió ideològica que culminarà en el congrés de la tardor-, el col·lectiu que promouen Servand Casas (Mediona), Ramon Creixell (St. Quintí de Mediona), Joan Esteve (Vilobí), Marcel Gabarró (Torrelavit), Josep Maria Masachs (Vilafranca), Vicenç Olivé (St. Pere de Riudebitlles) i Lluís Ràfols (Subirats), defensa un gir més socialdemòcrata, catalanista i penedesenc en els postulats de la Federació socialista de l’Alt Penedès i el Garraf. Els impulsors remarquen el caràcter de “moviment transformador estrictament de base” del col·lectiu, i puntualitzen que no ha estat promogut des de la cúpula de cap de les famílies polítiques del PSC, ni és una simple corretja de transmissió de cap d’elles al Penedès, per bé que es proclamen  connectats i en l’òrbita del sector catalanista que va aglutinar el president Maragall”, alhora que compromesos fermament “amb el manteniment de l’estabilitat del PSC i de l’unitat d’àmbit territorial de la Federació”. En aquest sentit, garanteixen el seu  recolzament a les candidatures municipals que resultin de les assemblees socialistes de cada poble, vila i ciutat de l’Alt Penedès i el Garraf, alhora que expressen la seva voluntat de procurar que l’orientació ideològica que representen estigui representada en el major nombre possible de llistes.
Els impulsors d’aquesta corrent d’opinió expressen que el compromís social del PSC l’ha d’empènyer a combatre  les pràctiques abusives del capitalisme més ferotge” i a vetllar perquè “l’estat del benestar no se’n vagi en orris, víctima de l’avarícia de les oligarquies nacionals i internacionals”. Per això volen que el PSC revalidi i actualitzi l’aposta socialdemòcrata per “un sector públic fort, que sigui a més des redistribuidor (fiscalitat progressiva i estat del benestar) i regulador (normatiu en defensa del bé comú), també operador en les àrees econòmiques clau –finances, coneixement, energia, comunicacions, etc.- mitjançant les institucions i el sistema d’empreses públiques”, que volen enfortir per contra de l’opció liberal de desmantellar-lo a cop de privatitzacions.
El col·lectiu -que proclama la necessitat que el poble de Catalunya tingui el suport d’un Estat (“sigui compartit o sigui propi”) que vetlli per l’acompliment dels seus drets nacionals, tant com dels socials- defensa que el PSC constitueixi en el Congrés i en el Senat un grup diferenciat del PSOE, i que revisi la seva participació en el Comitè Federal del partit espanyol, cercant mecanismes de coordinació “alternatius o complementaris” més congruents amb el caràcter sobirà dels dos partits. Afegeixen que, segons el seu criteri, el PSC ha de fer palès nítidament que la seva aposta per un Estat Federal no és incondicionada i inamovible, sinó que  requereix que es verifiqui la viabilitat de l’ampliació -gradual però constatable i continuada- de la capacitat d’autogovern del poble de Catalunya i de la capacitat de control sobre els seus propis recursos”. Si no fos així, consideren queel PSC haurà d’optar sense complexos per a la construcció pacífica d’un Estat propi en el marc de l’Unió Europea”.
La construcció política del Penedès és el tercer eix dels posicionaments d’aquest nounat col·lectiu socialista, que advoca perquè el PSC de l’Alt Penedès i el Garraf es retrobi amb la seva primerenca vocació de ser “la força motriu de la construcció del subjecte Penedès”, impulsant la redacció d’un programa d’esquerres per a tot l’àmbit i promovent “la signatura del 3r Pacte del Penedès (...), com a colofó de la redacció del Pla Estratègic del Penedès”.  La creació d’un Consell Econòmic i Social penedesenc, l’articulació d’un “mecanisme estable de col·laboració entre els 4 consells comarcals del territori” i la proposta que el PSCs’incorpori, amb actitud constructiva i propositiva, als debats sobre l’Àmbit Funcional Penedès i la Vegueria Penedès”, son altres propostes del Col·lectiu Socialista Penedès – Catalunya.

Aquest manifest, busca aconseguir el màxim d’adhesions per aconseguir una majoria que faci possible un canvi d’orientació de les posicions polítiques del PSC. Per adherir-se al manifest, es pot enviar un correu a penedescatalunya.socialistes10@gmail.com

Penedès, 24 de febrer de 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario